Friday, June 18, 2010

“Sărbătoarea suedeză a verii” în Parcul Natural Lunca Mureşului

“Sărbătoarea suedeză a verii” în Parcul Natural Lunca Mureşului

Arad 27.06.2010



INVITAŢIE LA SĂRBĂTOAREA VERII



Alternativa Civică, Consiliul Local Civic şi Parcul Natural “Lunca Mureşului” vă invită să participaţi duminică, 27 iunie, de la ora 09:00 la sediul Parcului Natural din pădurea Ceala la sărbătoarea sosirii verii după obiceiul scandinav. În Suedia, sosisea verii şi a nopţilor albe este un prilej de bucurie, iar noi dorim să împărtăşim cu dumneavoastră acest moment deosebit al anului. Totodată vă vom prezenta o frântură din bogăţia folclorică suedeză prin intermediul vocabularului universal al muzicii.

Suedia şi celelalte ţări scandinave sunt un model care ar trebui urmat pentru a promova democraţia, importanţa activităţii civice în viaţa politică şi socială, şi bineînţeles colaborarea dintre organizaţiile civice şi instituţiile administrative locale şi guvernamentale pentru realizarea unor proiecte de interes general. Tot un model demn de urmat îl reprezintă preocuparea scandinavilor pentru protecţia mediului, prin promovarea tehnologiilor de ultimă oră şi colaborarea societăţilor mici şi mijlocii la conştientizarea populaţiei vizavi de importanţa trecerii treptate la folosirea energiilor alternative.

Rolul acestui eveniment este de conştientizare a societăţii civile româneşti de existenţa posibilităţii de a se inspira din “modelul scandinav”, al implicării şi activităţii civice, de promovare a democraţiei şi importanţei acesteia ca unealtă de schimbare. De asemenea dorim să promovăm Sărbătoarea Verii ca oportunitate anuală în cadrul căreia informarea despre acţiunile de protecţie a mediului atât ale instituţiilor de stat cât şi ale ONG-urilor să ajungă să fie discutate de cetăţeanul de pe stradă. Se doreşte ca “Sărbătoarea Verii” să devină o platformă importantă de întâlnire între societăţile civice şi oficialităţi, dar mai ales se doreşte crearea constantă a unei tribune de la care fiecare cetăţean, în mod organizat, să poată influenţa dezvoltarea activităţilor de protecţie a mediului la nivel local.

Organizatori: Alternativa Civică Arădeană, Consiliul Local Civic, Parcul Natural Lunca Mureşului

Invitat de onoare: reprezentantul Ambasadei Suediei în România, consulul onorific Nicolae Petrov

Invitaţi: Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad, Agenţia de Protecţie a Mediului Arad

Participanţi: Arad ID, Pro Urbe, “Respiră Verde”, ATM Cicloturism Arad, WWMP, Green Peace, ULAL Arad, precum şi oricine doreşte să se bucure alături de noi de sosirea verii



1. Sosirea participanţilor 09:00
2. Împodobirea stâlpului - simbol al Sărbătorii Verii 09:15
3. Ridicarea stâlpului 11:00
4. Cuvânt de deschidere 11:15
5. Cuvânt de salut al consulului Suediei 11:30
6. Concert de muzică tradiţională suedeză 12:00
7. Prezentarea conceptului SymbioCity 12:30
8. Bufet suedez 13:00
9. Workshopuri - proiecte de colaborare între ONG-urile arădene 14:00
10. Jocuri sociale pentru copii şi tineri 14:30

Se va pleca catre Lunca Muresului, cu bicicletele!!! mai multe detalii in curand!

No comments:

Post a Comment