Monday, June 28, 2010

Ciclistii la Sarbatoarea verii

"Organizaţiile civice reunite sub egida Consiliului Local Civic au orgnaizat duminică, la Pădurea Ceala, o “Sărbătoare suedeză a verii”, în premieră pe ţară. A fost un mod inedit de a ieşi la “iarbă verde”, organizatorii alegând modelul suedez al sărbătoririi sosirii veri datorită unor semnificaţii aparte. Ziua a început cu ridicarea şi împodobirea unui stâlp, simbolul sărbătorii. Apoi, cei prezenţi au avut ocazia de a asculta mesajul ambasadorului Suediei în România şi de a asista la un concert de muzică tradiţională suedeză, susţinut de un cvartet de muzicieni. Pe urmă, participanţii au degustat câteva specialităţi suedeze, mâncarea fiind servită în sistemul ...bufetului suedez. “ Din păcate, până acum nu au existat legături foarte multe între ce întâmplă în Suedia şi în România. Noi dorim să spargem gheaţa, mai multe organizaţii civice s-au gândit, sub egida Consiliului Local Civic, să organizeze pentru dată în România o adevărată sărbătoare suedeză a verii pentru a celebra sosirea verii, în această perioadă fiind şi solstiţiul de vară. Prin această sărbătoare dorim să promovăm valorile scandinave cunoscute în toată lumea, cele mai importante fiind: respectul faţă de natură, viaţa trăită în armonie totală cu natura, ecologia, dar şi valorile civice şi democratice ale Suediei”, a declarat Sebastian Bulumac, membru al asociaţiei Alternativa Civică Arădeană. Modelul suedez de sărbătoare a fost ales astfel şi pentru efervescenţa civică din societatea suedeză, deoarece “dacă în Suedia s-ar opri activitatea tuturor ONG-uri, ţara efectiv ar fi blocată. Din păcate, în România implicare civică lasă mult de dorit, dar cel puţin pe plan local dorim să tragem un semnal de alarmă astfel încât lucrurile să se mişte încet-încet”, a conchis acelaşi Sebastian Bulumac. Conform organizatorilor, la eveniment au participat reprezentanţi ai unor organizaţii precum: Alternativa Civică Arădeană, AradID, ULAL Arad, Respiră Verde, ATM Cicloturism sau Greenpeace. (L.C.)"

Sursa: Vestic.ro
poze gasiti atat pe : http://www.vestic.ro/articol_11708/consiliul-local-civic-a--organizat-duminica-o-%E2%80%9Csarbatoare-suedeza-a-verii%E2%80%9D-%28foto-video%29.html
cat si pe: http://dl.transfer.ro/Sarbatoarea_verii_-_Lunca_Muresului_27.06.10-transfer_ro-28jun-55a9e7384.rar (link valabil 10 zile)

No comments:

Post a Comment