Friday, April 30, 2010

Update 8mai + avatar IM


Pt cei care vor sa sprijine micarea din 8MAI in legatura cu marsul biciclistilor, pot acum sa isi puna ca avatar la messenger logoul de mai sus.

8 mai, marşul bicicliştilor arădeni: şapte asociaţii civice şi un colegiu naţional şi-au anunţat până acum participarea!Alternativa Civicã Arãdeanã, Arad ID, Miºcarea Arãdeanã, Respirã Verde, Lunca Mureºului, ATM - Sectiunea Cicloturism Arad, Argus sunt asociaþiile care pânã în acest moment ºi-au anunþat sprijinul ºi participarea la Marºul Bicicliºtilor, care se va desfãºura în data de 8 mai, între orele 15-17, cu plecare din faþa Casei Sindicatelor, de la Pãdurice. În plus, Colegiul Naþional „Elena Ghiba Birta” a aderat ºi el la marº, ºi mai multe alte licee au semnalat intenþia lor de participare.
Organizatorii sunt acum în tratative cu Lunca Mureºului, pentru a pune gratuit la dispoziþia celor interesaþi sã participe la marº, dar nu dispun de biciclete, câteva biciclete pe care apoi sã le returneze dupã marº.
O plimbare cu bicicleta îþi poate schimba în bine starea de spirit. Dacã nu ai mers demult cu bicicleta, poate ar trebui sã reîncerci. Pe lângã relaxare, câºtigi tonus muscular ºi rezistenþã! O jumãtate de orã de mers cu bicicleta în fiecare zi amânã cu 12 ani procesul de îmbãtrânire, întãreºte inima, accelereazã metabolismul, elibereazã stresul, oxigeneazã corpul, tonificã ºi contureazã muºchii picioarelor, coapsele ºi abdomenul. În mod sigur, mersul pe bicicletã e una dintre cele mai eficiente activitãþi de fitness. Oricine poate practica ciclismul, indiferent de vârstã ºi de condiþia fizicã.
Pentru cã solicitarea este destul de mare, dacã vrei sã testezi avantajele ciclismului, e indicat sã o iei uºor! Dacã nu prea ai antrenament, s-ar putea sã faci febrã muscularã dupã prima încercare, însã nu renunþa. Cu cât exersezi mai des, muºchii se obiºnuiesc ºi rezistenþa creºte. Încearcã o rutã de maximum 3 kilometri ºi apoi mãreºte progresiv distanþa. Mersul pe bicicletã este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decât mersul pe jos, astfel cã într-o orã de pedalat moderat se consumã între 400 ºi 600 de calorii. Pe lângã faptul cã mersul pe bicicletã este sãnãtos, poate fi ºi o opþiune alternativã de deplasare zilnicã.
Marºul bicicliºtilor arãdeni vizeazã urgentarea demersurilor pentru realizarea pistelor de bicicliºti în municipiul Arad, dupã ce autoritãþile au promis, de ani de zile, cã le vor face, dar le amânã mereu pe considerente care þin mai degrabã de lipsa unei preocupãri faþã de acest subiect, decât de lipsa finanþãrii. Pistele pentru bicicliºti au fost cuprinse ºi în proiectul de reabilitare a carosabilului prin împrumutul de la BERD, dar nu s-au realizat.

sursa: Observator.info

No comments:

Post a Comment