Thursday, April 15, 2010


"Unul dintre co-fondatorii asociaţei Alternativa Civică Arădeană, Andrei Ando, a anunţat că a depus la Primărie o solicitare privind aprobarea organizării unui marş al bicicliştilor, pe data de 8 mai, pe relaţia Primărie-Bulevardul Revoluţiei-Micălaca-Grădişte-Vlaicu-Centru. Adică, „pe traseul unde noi am identificat potenţiale piste pentru biclişti. În 8 august 2009 a avut loc un asemenea marş organizat de o altă asociaţie arădeană. În nouă luni se naşte un copil, dar iată că nu s-a putut face nici măcar un kilometru de piste pentru biciclişti. În acest timp, Timişoara a realizat 30 de kilometri, iar Iaşul a cheltuit 700.000 lei pentru realizarea a 11 kilometri”, a spus Andrei Ando. Acesta a mai arătat că Primăria „are trei studii privind realizarea pistelor pentru biciclişti, inclusiv în proiectul BERD fiind incluse o parte din lucrări pentru aceste piste. Pe banii pentru aceste proiecte se puteau face piste”, a mai spus Andrei Ando. Cu o zi înainte de data marşului, Alternativa Civică Arădeană va face public un studiu privind posibilitatea tehnică a realizării pistelor pentru biciclişti, pe traseul marşului, „în continuitatea ideii noastre de parteneriat cu administraţia locală. Soluţia tehnică pe care o susţinem este alocarea unei părţi din trotuar pentru pistele de biciclişti, aşa cum s-a procedat în Budapestea, Bucureşti sau Timişoara”. Tot în acea zi va fi făcută şi o prezentare a numărului de accidente mortale în care sunt implicaţi biciliştii, printr-un parteneriat cu Poliţia Rutieră. În altă ordine de idei, Alternativa Civică Arădeană va propune Consiliului Local Civic elaborarea unui proiect privind „dotarea Poliţiei Comunitare cu biciclete”. De asemenea, „vom solicita prin Consiliul Local Civic, dacă vom primi sprijin, amplasarea de rasteluri pentru biciclete în apropierea instituţiilor publice arădene”. Finalmente, Andrei Ando a precizat că solicitarea pentru organizarea marşului a fost făcută „în nume propriu, deoarece am vrut să arăt că orice cetăţean se poate implica într-o activitate civică în nume propriu, fără a avea în spate sprijinul unei organizaţii”."

Interviul acordat ptr VESTIC.RO


Asa cum am anuntat si mai sus, am reusit sa iau legatura cu Domnul Ando ptr a vedea ce se poate face referitor la campanie. Eu ma voi ocupa de logo, afis, si sa vedem, daca vroi fi tricouri, bratari sau insigne, si de altfel am luat legatura si cu http://www.respiraverderomane.blogspot.com/ - RESPIRA VERDE, care ne vor ajuta si ei la campanie, majoritatea fiind si ei ciclisti de altfel!

Pana vineri trebuie sa termin logoul si afisul, iar de saptamana urmatoare dam drumul la campanie! Beneficiem de parteneri media, atat ziare, cat si situri si televiziune!
Sa tinem pumnii sa iasa ceva de data asta! Astept ajutorul vostru, care consta in simpla prezenta la mars, si poate un mic ajutor la imprastierea afiselor

Va tin la curent cu tot ce apare!

Manu (emu_von_art @ Y! sau 0721585486 / 0747106811 )

variante logo:

No comments:

Post a Comment